<-- 17C. KWETS (over quatsch)

Aangifte bij gebrek aan zelfrespect

Blotekontenaspect

Er is een merkwaardige overeenkomst tussen de keizer en de twee miepen. Zie pagina 17B. In onze anekdotes zit onmiskenbaar een "blotekontenaspect". Omdat de twee wondermama's het helemaal niet aanstond, dat we die blote konten aanwezen, werd er er enige tijd geleden aangifte gedaan wegens smaad en laster. Inderdaad de gewoonste zaak in Noord-Korea, DDR, Rusland of Turkije. Maar u leest het goed… dit speelt zich af in Nederland. Bij gebrek aan onderbouwende argumenten moet je bij kritiek gekwetst reageren. Psychologisch sta je dan punten op voorsprong…

Absurd verhaalvoorsprong

In een berucht stadsdeel van Amsterdam heeft de politie haar handen vol aan zware criminaliteit. Het tv-programma Opsporing Verzocht wordt er bijna wekelijks mee gevuld. Niettemin werden daar speurders vrijgemaakt om teksten in De Donorval te rechercheren. N.a.v. een oudere proefversie van deze website kregen wij de Meningenpolitie op ons dak. Er leek een speciale taskforce te zijn gevormd om deze website grondig te bekijken. Het betrof kennelijk een dringende kwestie.

Prioriteiten

Men moet zo zijn prioriteiten stellen. Ook in Amsterdam Zuidoost. Openbare executies op straat, bolletjesslikkers en mensenhandel… ze werden allemaal even opzij geschoven. Alles ten behoeve van deze ernstige misstand. Een enigszins onwezenlijke situatie… Het was net alsof we in het konijnenrol van Alice in Wonderland waren getuimeld. wij hadden het gevoel te zijn beland in een onbekende, absurdistische wereld.

Kafka en de rechercheurs

De twee rechercheurs, die we spraken, hadden er echt zin in. In één klap konden de criminaliteitscijfers omlaag worden gebracht als deze website werd aangepakt. De Meningenpolitie bleek overigens helemaal niet ontdaan te zijn door de op deze site beschreven gebeurtenissen. Daar zitten behoorlijk onmenselijke voorvallen tussen. Neen, hun actie richtte zich op iets heel anders. Het ging niet om de beschreven feiten. Franz Kafka in de lage Landen… het ging erom dàt die feiten waren opgeschreven!

Niet de boodschap maar de boodschapper moest worden vervolgd…

Die neiging om mensen de mond te snoeren, komt duidelijk uit de bekende hoek van de famielje uit Pothuyzen.

Grondwet (vandaag eventjes niet)

Een website verbieden zonder dat er een rechter bij te pas komt, is een sterk staaltje ondemocratisch ver over de grens! Om zover te komen, moet men een kromme gedachtengang volgen, die qua logica te vergelijken is met de duikeling in een konijnenhol van Alice (in Wonderland).

Als de politie (telefonisch) verboden gaat uitvaardigen, zoals ons overkwam, dan is dat op zichzelf al absurd… 't Maakt - toegegeven - wel een kloeke indruk, maar daarbij wordt er een klein detail over het hoofd gezien. Voordat je het weet, schend je op die manier iemands grondwettelijke burgerrechten. Een van de aantrekkelijkste daaronder is het recht op vrije meningsuiting.