<-- 19C. Rommelpot (boze tongen)

Potten rotzooien. Rotzooien met potten…

Welk potje?

De ene pot is niet de andere. Foekepot, rommelpot en kleine potjes-met-grote-oren zijn daar voorbeelden van. Het verhaal gaat, dat Een het verkeerde potje of verkeerd spul zou hebben gebruikt. U herinnert zich, dat ze chronische problemen ondervond bij het doen van suiker in de koffie van de donor. Verwisseling door de onhandige Twee zou best kunnen. Het was namelijk haar beurt om sperma bij Een er in te jassen. Dat vergt enige handigheid. Sperma injiceren, suiker in de koffie doen... het is ingewikkeld als je er met je hoofd niet bij bent.

Potjesfraude

De korte versie: Een werd niet zwanger. De lange versie: dat riep vragen op... Over eventuele potjesfraude doen verschillende scenario's de ronde, waarover in de (vrouwen)cafe's levendig wordt gedebatteerd:

  1. Deed Twee alsof? Knoeide ze met die spuit? Verhinderde ze stiekem Een's zwangerschap?
  2. Heeft Zwartzaaddonor een meegenomen ander potje neergezet? ? Met surprise.
  3. Uit twee gelijkogende jampotjes moet Twee kiezen. Zij grijpt het verkeerde potje met daarin een klodder haaienvinnensoep. Onwaarschijnlijk? Dat valt te bezien… u heeft geen idee hoeveel potjes haaienvinnensoep er rondslingeren in sommige huishoudens.
  4. ole en dan heb je ook nog de afhaaKchinees. Zie ook de anekdote met de titel Een non-anekdote (de afhaakchinees) pagina 19A

Verkneuteren…

… of op zoek naar een verklaring. In deze verlichte tijd wordt God's hand nogal gemakkelijk uitgesloten, terwijl daarmee juist een voor de hand liggende verklaring kan worden gegeven. Boze tongen beweren namelijk dat Hij een handje heeft geholpen. Of anders wel het Lot. Of desnoods de afhaa(l)(k)chinees.

Mensen die het Godswezen verloochenen, staan niet open voor een sluitende verklaring waar Hij een rol in speelt. Bij gebruik van een andere naam - bijvoorbeeld Moedertje Natuur - accepteert men opeens wel dat er nu eenmaal dingen buiten onze macht om gebeuren. Waaronder hardnekkig niet zwanger worden.

Barrières

Slijmproppen in de baarmoederhals, weerbarstig als hun eigenares, vormden een onneembare barricade. Het doorgaans actieve sperma van Zwartzaaddonor capituleerde roemloos. Hij was echter bewezen vruchtbaar, terwijl wensmoeder Een een uiteenlopend palet stoornissen bood. Zij varieerden van hormonale onbalans tot oviductomleidingen. Slingerende eileiders - kronkelig als hun eigenares - bleken een onoplosbaarplicht, probleem. En zo waren er talloze andere gleufgerelateerde mankementen. Met Zwartzaaddonor werd daarover niet openhartig gesproken. Dat ging hem allemaal niet aan, dus hij draafde keer op keer - niet geïnformeerd - voor noppes op.

Dat hij daarbij trouwhartig zijn nutteloze plicht vervulde, kon hen natuurlijk geen ruk schelen. Hij kreeg - als hij daar op aandrong - met tegenzin mondjesmaat informatie los. Om die reden moeten we op deze pagina een klein beetje speculeren om een sluitend verhaal rond te breien.

Wie gelovig is denkt onwillekeurig aan ingrijpen van Hogerhand. Als aardlingen weten wij natuurlijk niet of Een's jarenlange dwarsliggerrij met de Hemelse Gerechtigheid heeft gebotst. Zou er straf (en met welke termijn?) bestaan voor jarenlang afspraken aan je laars lappen? . Meer over de bemoeienis van Onze Lieve Heer (vervolg)…

Zie voor Een Non-anekdote (de afhaakchinees) pag. 19A