<-- 2. Zwartzaad circuit (een afspraakje) -->

Als het langs de gangbare weg niet lukt

Moeizame queeste

Twee vriendinnen, we noemen ze Een en Twee, hadden een vreugdeloze zoektocht naar zaad achter de rug. Er waren veel vruchteloze pogingen gedaan om Twee zwanger te laten worden. Omdat ze lesbisch waren, lagen spontane warmbloedige ontmoetingen met een man niet voor de hand. Alternatieven zoals officiële fertiliteitsklinieken bleken een bijna onneembare hindernis te vormen. Een lesbisch koppel kwam in die dagen zeker niet bovenaan de wachtlijst te staan. Rond 1986 stonden dergelijke instellingen niet welwillend tegenover lesbiennes. Toen ze eindelijk toch aan de beurt kwamen, kreeg Twee duur betaalde bevroren rietjes met sperma ingeplaatst. Helaas deden die niet waar de dames zo voorhanden gezwoegd. Het doorlopen van dat hele circuit was een dure grap van duizenden guldens!

Goede vrienden

Op zeker moment besloten ze buiten het gangbare terrein te gaan shoppen. Dan kom je bijvoorbeeld terecht in het zogenaamde zwartzaadcircuit. Hun keus viel op twee bevriende homo's uit hun kennissenkring. Tot hun grote teleurstelling was geen van hen bereid om zijn kostbare zaad aan de dames te verspillen. Twee was door die weigering behoorlijk van slag, Een was ronduit verontwaardigd.

Aanbieding van De Zaadknaller

Een zag enige tijd later een opmerkelijke advertentie in De Volkskrant, waarop zij gretig reageerde. In de advertentie bood een man zich aan als zaaddonor. Wij noemen hem gemakshalve Zwartzaaddonor. Een schreef een allerhartelijkste brief. Een telefoongesprek volgde. Met dappere zelfspot beschreef Een zichzelf als "een propje" en Twee als een "Lange Lijs". Men kan dat treffende omschrijvingen noemen. Een was prominent aanwezig. Zij was het alfavrouwtje, die - zeg maar - de eileiding had…

Zwartzaaddonor beschreef zijn (gemengde) afkomst en zijn bescheiden lengte. Dat hij niet tot de allerdomsten behoorde, interesseerde de dames overigens helemaal niet. Die opvallende desinteresse was Zwartzaaddonor niet ontgaan, maar in plaats van direct af te haken, besloot hij de dames een kans te geven. Het zou de blunder van zijn leven worden.

De dames hadden onderling eerst een diepgaand gesprek. Als de link wordt geactiveerd, leest u hoe dat ongeveer moet zijn verlopen.

En toen werd er een afspraakje gemaakt…