<-- 22B. Dragonders (zwerm lesbutches)

Erin en eruit

De kraamdragonders

DragondersOnze dames bleken veel zusters op de neonatologie-afdeling te kennen. Van dat overgeëmancipeerde volk uit het vrouwencafe. Dat betekende klossende klompschoenen, als door ratten aangeknaagde haardossen en verbeten gelaatstrekken. En dan had je ook nog de bezoekende dragonders… Als het Bildverbot er niet was geweest, zou een (video)opname deze teksten kunnen illustreren hoe stoer stampende manwijven met soldatenkistjes in- en uitliepen. Stuurs kijkende meiden met volumineuze, professionele fotoapparatuur dreunden ongehinderd over de gang. Maar helaas rustte er een taboe op foto's maken door Zwartzaaddonor… dus ook geen fotootjes. We behelpen ons daarom met woorden.

Fouilleren

Nog even wat over de paranoïde fouilleringdrang van Een: er waren weliswaar nog geen aanwijzingen, dat de boulevardbladen al vochten om foto's van deze exquise wonderkinderen, maar voor de zekerheid zat ze Zwartzaaddonor preventief dwars. Zij nam als het ware het zekere voor het onzekere "mocht hij stiekem foto's willen maken…". Gewoon omdat dat kon. Met zulk heerszuchtig gedrag voelde zij zich nu eenmaal prettig en op haar gemak. Bovendien was zij er van overtuigd, dat het Bildverbot er niet voor niets was! In gedachten fouilleerde ze hem tot op het bot!

Er breken b(iz)arre tijden aan

Nu er drie kinderen in dit gezin waren, zat het er dik in dat de kunstjes, die de dames flikten, zich voortaan zouden vermenigvuldigen. Dat begint al opvallend op de dag van de kraambezoeking. Ja, want inderdaad was dit bezoek qua karakter meer een bezoeking dan een visite.Tot en met de bezichtiging van de - ver van Zwartzaaddonor af gehouden - kindertjes was de atmosfeer kil, koud en vijandig. Vertrouwd dus, want daar was de man inmiddels allang aan gewend. Maar daarna… Toen begon het pas leuk te worden. Als de lezer denkt alle verrassingen al te hebben gehad, dan zal een anekdote over hoe het hem de rest van de dag verging u verbazen!

Verkneuteren

Hoe inventief moet je zijn om iemand een loer te draaien? De knotsgekke acties op deze site kan je niet verzinnen! Op de dag van de "kraambezoeking" overtrof Een zichzelf! Laten we een tip van de sluier oplichten: daar was het bijzondere feit, dat er op diezelfde dag een landelijke staking in het Openbaar Vervoer uitbrak… Daarmee heb je alle ingrediënten om Zwartzaaddonor een kooltje te stoven. Omdat hij volledig afhankelijk was van het OV, kon Een zich erover verkneuteren hoe ze hem een hak kon zetten. Dat klinkt gemeen en in haar opvattingen over humor was het hooguit: een poets bakken.

 

KiekdragonderFotobutch

Ironisch genoeg trap je op lange tenen als je de stoer stampende dames beschrijft als waar ze gewoon aan doemdenken: stoer stampende dragonders. Bestaat het woord dragondsters trouwens?

Een verkeerd woord gekozen? We hebben ondervonden, dat zoiets gauw kan leiden tot een aanklacht wegens smaad en laster!

Op de een of andere manier vertaalt een mistige brein woorden in heel rare beelden. Klaarblijkelijk raarder dan die gemaakt kunnen worden door video-of fotocamera. Maar ja, Bildverbot hè? Die negatieve beelden zijn eigenlijk de creatie, het resultaat van haperende hersencellen...

 

 

----- Lijn Lijn-----