<-- 4. Zwartzaadmarkt (meer verkenning) -->

Voorkeur voor anonimiteit

Het broodnodige zaadje

De weigering van twee bevriende, homoseksuele mannen om zaad af te staan, zat Een behoorlijk dwars. Als ze er aan terugdacht, verzuchtte ze: "Ik begrijp niet waarom mannen zich zo druk maken over dat ene zaadje". Ondanks haar obsessie voor psychologische verklaringen kon zij zich niet in de homosuwele ziel verplaatsen.

Twee had nog overwogen zich te laten bezwangeren door een vakantiedonor. Bijvoorbeeld een skileraar of een surfinstructeur. Maar voor Een, een uitgesproken controlefreak, was een onderneming waarbij zij zelf niet aanwezig was, absoluut ondenkbaar. Opmerkelijk was daarom, dat zij de samenwerking met Zwartzaaddonor wel zag zitten. De reden van haar instemming was, dat ze een geheime agenda er op na hield. Dat hield in, dat zij Zwartzaaddonor ogenschijnlijk in zijn voorwaarden tegemoet kwam. Zodra de buit binnen was, trok ze echter haar eigen plan.

In hun zoektocht naar zaad, hadden de dames de volgende donoren in gedachten:

1. Anonieme donor

De absolute favoriet bij de dames, maar alleen via de officiële fertiliteitsklinieken mogelijk. En daar liep het niet zo lekker. Behalve de kostbare inseminaties waren er hun reiskosten en de kosten van opgenomen vrije dagen. En door de opeenvolgende herhalingen tikte dat flink aan.

2. Pisbakdonor

Toen de mogelijkheden om zwanger te worden zienderogen slonken, overwoog Twee bij een (openbare) pisbak te posten om een kerel te strikken. Maar de dames realiseerden zich tijdig de risico's daarvan. Een eind hout in je nek of een hardnekkige venerische ziekte… Dus toch maar niet. Ofschoon die optie wel garandeert, dat er sprake was van een anonieme donor. Dat anonieme aspect was immers favoriet! Het was nog gratis ook … maar deze variant kwam nooit goed van de grond.

3. Vakantiedonor

  • Mannen werden tijdens vakanties niet enthousiast. Zij lieten het allen afweten.
  • De Fransen hebben voor Twee een gênante benaming: "Un remède contre l' amour"
  • Een had bovendien bezwaar tegen langs de zijlijn staan; slecht voor hun relatie.

4. Onbekende, bekende donor

Deze variant scoorde het hoogst bij de dames. Het idee erachter is, dat zij wel weten wie de vader is, maar dat je hem niet opmerkt. Pas als het kind er later naar zou vragen, zouden ze de identiteit van de vader onthullen. Hun probleem was echter dat ze daar de juiste suflul voor moesten vinden.

5. Donor uit het zwartzaadcircuit

Zwartzaaddonor wees het idee van de anonieme donor af. Hij zou dan slechts "administratief" bekend zijn. Deze geheimzinnigheid botst met gangbare morele opvattingen. Opvoedkundig gezien bestaan er wetenschappelijke argumenten tegen. De dames bleken echter geen moment aan het belang van het kind te denken.

De drie mensen kwamen tot deze overeenkomst: de donor zou voornamelijk afwezig zijjn. Maar hij zou incidenteel verschijnen met het doel het kind in contact met zijn/haar wortels te brengen. tijdens ons J hij

Wat is de ideale donor?

Een nogal perverse bevruchtingstechniek mag niet onbesprokenwoensdag

blijven. Vlak voordat Zwartzaaddonor in beeld kwam, hadden de dames namelijk deze variant, de spermamix, in de planning staan. De ontmoeting met hem weerhield hen van die barre en boze methode (zie anekdote). Hoe die kennismaking verliep, staat op de volgende bladzijde.

Spookdonor

Het ideaalbeeld

dat de dames van hun spermadonor hadden, was:

- lekker goedkoop

- dumpbaar

- ver weg

- hopelijk gauw dood

Grote truc


Wat dr. Frankenstein kon, konden zij ook:
Zij spanden zich in om zelf een anonieme zaaddonor te maken. Startpunt was een behulpzame man, die verbouwd werd tot de
Onbekende Donor v. 2.0

Zwartzaaddonor was faliekant tegen anonimiteit. De dames hadden daarom al bedacht, hoe ze het lot een beetje konden helpen. Hem zijn zin geven en ogenschijnlijk openhartig zijn en ondertussen een listig ander spel op een tweede schakelbord spelen.

Zij namen zich voor om de toekomstige bezoekjes van de biologische vader op een creatieve manier te vergallen. Zij waren ervan overtuigd, dat hij dan op een gegeven moment vanzelf wegbleef. Dan hadden ze alsnog hun zin.

Pro van de anonimiteit

Over een onbekende vader konden ze een kind van alles wijsmaken. Op die manier konden ze geuren eigen onware familiegeschiedenis bij elkaar fantaseren.