<-- 9. Hoera (een baby) -->

Surprise met een "e"

Surprise

BabyHet kind zal (november 1987) al weer twee weken oud geweest zijn, toen Zwartzaaddonor eindelijk over haar geboorte in kennis werd gesteld. Dat gebeurde door middel van een opgewonden telefoontje van Een. Ze klonk net als die opgetogen Koreaanse nieuwslezeres, die op de tv met overslaande stem de wereld bericht over de grootheid van Noord-Korea. Meestal gebeurt dat vlak na een atoombomproef of een geslaagde raketvlucht.

Informeren

Zulke dingen - als de vader op de hoogte stellen - moet je niet overhaasten… Als hij het kind maar ziet nog voordat ze kan fietsen, dan heb je hem als moeder op tijd geïnformeerd. De baby bleek een nogal macho klinkende jongensnaam te hebben gekregen. Best origineel, maar wat verwarrend voor een meisje. Vooral met van die masculiene types als moeders. Laten we haar hier maar discreet Drie noemen. Onderstaande bizarre redenering van de dames kan net zo goed/even onlogisch worden gebruikt bij jongensnamen Robbie, Eddie of Adrie. Staaltje hogere school kromredenering.

Meisje of jongen?

Hoe zat het ook weer? De dames hadden zich voorgenomen om juist alle vooroordelen over lesbiennes als masculiene potten te voorkómen. Juist daarom wilden zij hun kind niet laten opvallen. Dat zou het immers al moeilijk genoeg krijgen met negatieve aandacht vanwege twee lesbische moeders. De dames demonstreerden hiermee enige werkelijkheidszin. Complimenten! Die werkelijkheidszin draaiden ze vervolgens helaas weer de nek om door zo'n absurde jongensvoornaam te kiezen.

Jongen of meisje

Een tweede voornaam kon eventuele misverstanden voorkomen. Zwartzaaddonor wist niet dat hij majesteitsschennis pleegde, want in zijn naïviteit wierp hij die mogelijkheid even op. Nou, daar deden de geïrriteerde dames niet aan. Die naamgeverij zat erg diep en had vermoedelijk te maken met hun voorgeschiedenis van onaangename ervaringen met een niet altijd even tolerante maatschappij. Op allerlei manieren leken de dames via hun kind revanche te willen nemen op wat hen ooit in het verleden was aangedaan. Door die boze, intolerante anti-lesbo maatschappij. Met de maatschappij hadden ze een appeltje te schillen… En als representant daarvan stond Zwartzaaddonor hen aardig in de weg. Dus non-conformistisch niks nooit niet geen tweede voornaam zoals die duffe burgers om hen heen allemaal deden.

Het geslacht zie je aan de "e"

Zwartzaaddonor vroeg zich af of de naam Drie niet tot verwarring en zal leiden over of het een jongen of een meisje betrof. Net als de uniseks namen Robbie, Eddie, Bennie en Rudie om maar wat voorbeelden uit de mouw te schudden. Hem werd met onverwoestbare logica uitgelegd, dat je toch kon zien aan de letter "e" op het eind van de voornaam, dat het om een meisje ging!

Dat is reuze handig aan het begin van het schooljaar. Daar was over nagedacht… Een leraar die de namen van nieuwe leerlingen opleest, ziet dus meteen het geslacht aan die laatste letter "e". Nu nog eventjes het probleem oplossen hoe je die letter "e" ook nog kunt horen, zodat je hoort dat het een meisjesnaam is…

Zwartzaaddonor op weg naar de kraamtorture (zie anekdote)

BESCHUIT MET MUISJES (KRAAMBEZOEKING) pag. 9A